1. Haberler
  2. Galatasaray
  3. Ahmet Furkan Ünal: Pilav üstü kuru tekrar hoş geldin Onyekuru !

Ahmet Furkan Ünal: Pilav üstü kuru tekrar hoş geldin Onyekuru !

Henry Onyekuru
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig‘in 22. haftasındaki kritik maçta Galatasaray, deplasmanda Gaziantep FK‘yı 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından Diyagonal.net yazarı Ahmet Furkan Ünal, maçı değerlendirdi.

Üçüncünün ve dördüncünün karşıya karşıya geldiği maça, Türkiye’ye geleli daha 1 hafta olmayan Onyekuru damgasını vurdu. Oyuna ikinci yarı giren Henry, Fatih Terim’in neden her defasında ısrarla onu istediğini, ona evlat dediğini, Onyekuru’nun neden buraya gelmek için Monaco’ya rest çektiğini gözlere soka soka gösterdi. Bu ikili arasında ciddi bir bağ var ve bu bağ bu takımı şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırıyor! Diagne, Jesse gibi futbolcuların kiralanması ve Onyekuru, Halil gibi oyuncuların takıma katılmasıyla tabiri caizse güncelleme alan Sarı Kırmızılılar maç fazlasıyla ikincilik koltuğuna oturdu.

Sarı Kırmızılı ekip bugün 17 maçtır evinde kaybetmeyen Gazişehir’e karşı galip geldi. Diagne, Jesse gibi futbolcuların kiralanması ve Onyekuru, Halil gibi oyuncuların takıma katılmasıyla tabiri caizse güncelleme alan Sarı Kırmızılılar maç fazlasıyla 2.lik koltuğuna oturdu. Terim’in Öğrencileri oyuna ağırlığını hissettirerek başlasa da ileride kaybedilen topların ardından ciddi sıkıntılar yaşadı. Kontralara hızlı çıkan ve özellikle Maxim ile tehlikeler yaratan Antep ekibine tecrübeli file bekçi Muslera izin vermedi. Galatasaray yaratıcılık konusunda yine ciddi sıkıntılar çekti. Belhanda’da Akbaba’da istenilen kreatifliği gösteremeyince oyun kanatlara sarktı fakat orda da 5’li savunma ile karşılaşan oyuncular, bloğu aşmakta çok zorlandı. Oyuna sonradan dahil olan Onyekuru ise kilidi kırmakta pek zorlanmadı.

Terim orta alanda yine tercihi Akbaba’dan, ki ben bu ısrarı bir türlü anlayamıyorum. Tahminimce hocanın kafasında iki şey var;
1.Ya gerçekten potansiyeline çok güveniyor ve ona şans üstüne şans vererek kendini kanıtlamasını ve yeni sözleşme yaparak takımda kalmasını istiyor. 2. ya da zaten futbolcu satma konusunda bariz başarısız olan kulübü düşünerek, 4 Milyon Euro verilerek alınan Akbaba’yı oynatarak, piyasa yapıp satmayı düşünüyor.

Onyekuru’yu överken Kerem’i de unutmamak lazım, daha geçen hafta dedik hocayı eleştirdik. Oynadığı her dakika olumlu işler yapan Kerem Aktürkoğlu, neden daha çok şans almıyor dedik. Kerem, bugün 45 dakika sahada kaldı ve enfes bir de asist yaptı. Hem de ters kanatta yaptı. Kerem’in kendine olan özgüveni çok yüksek bunu hissettiriyor böyle giderse 2 seneye kalmaz Avrupa yapar.
Şimdi tüm merak edilenler daha ilk maçında böyle oynayan Onyekuru’lu, potansiyeli ile önemli şeyler vadeden Halil’li, ceza sahası çevresinin her yerinden gol bulan Mostafa Muhammed’li, bitti diye söylenen sol tarafı otoban yapan Yedlin’li ve her şeyden daha önemlisi istediği transferler yapılmış, keyfi yerinde, tüm kafasını sahaya vermiş Fatih Terim’li Galatasaray ne yapacak!?
Hep birlikte izleyip göreceğiz!
Lig daha yeni başlıyor!

diyagonal.net

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir